Франція: заарештували вже понад 20 підозрюваних у терактах

Франція: заарештували вже понад 20 підозрюваних у терактах

Укрінформ
Французька поліція та спецслужби оголосили у розшук 168 осіб та заарештували у ніч з неділі на понеділок 23 підозрюваних у причетності до терактів та злочинної діяльності.

Про це заявив у Парижі міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сили безпеки в ніч із неділі на понеділок у рамках оголошеного режиму надзвичайного стану у зв’язку з терактами у Парижі оголосили у розшук 168 осіб, а також вже заарештували 23 підозрюваних», - сказав Казньов.

За його словами, крім того, правоохоронці вилучили 31 зразок вогнепальної зброї. «З вечора п'ятниці упродовж 48 годин до 104 осіб, які перебувають на обліку сил безпеки, застосована превентивна міра контролю – домашній арешт», - уточнив міністр.

Раніше прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс поінформував, що у списку так званого досьє «S» (найбільш підозрілих осіб) на обліку правоохоронців перебувають 10,5 тис. людей.

Нагадаємо, після терактів у Парижі експертиза за відбитками пальців та тестами ДНК встановила особу одного зі смертників. Ним виявився 29-річний французький громадянин Омар Мостефа. Поліція заявила, що його ім’я було в досьє «S». Повідомлялося також, що він з 2010 року вважався схильним до радикального ісламу, але доказів його причетності до терористичної діяльності виявлено не було.

Крім того, французькі правоохоронці встановили особи ще двох терористів-смертників, відповідальних за напади у Парижі: один з них, Ахмад Аль Мухаммед, народився в Сирії, інший - Самі Амімур - француз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-