Мітинги в Афінах: дійшло вже до «коктейлів Молотова»

Мітинги в Афінах: дійшло вже до «коктейлів Молотова»

Фото
Укрінформ
Вперше після вступу ліворадикала Алексіса Ципраса на посаду голови уряду по всій Греції проходять масові акції протесту проти нових обмежень для громадян з метою отримання чергового пакету фіндопомоги від ЄС.

Мирний страйк переростає в сутички з поліцією, повідомляє The Telegraph

«25-тисячний марш пройшов містом (Афіни – ред.), поліція застосувала сльозогінний газ і світлошумові гранати для розгону протестувальників проти заходів економії, які кидали пляшки із запалювальною сумішшю», - повідомляє видання.

Водночас агентство AFP уточнює, що агресивні дії, які спровокували правоохоронців, чинила група з 150 молодих людей.

«Коли почався розгін, десятки молодих людей почали трощити магазини, автобусні зупинки і світлофори, - повідомив кореспондент AFP.

Повідомляється, що під час заворушень протестувальники також підпалили автомобіль, використавши для цього «коктейль Молотова».

У департаменті праці правлячої партії Сіріза назвали сьогоднішній протест «неоліберальною політикою і шантажем фінансових і політичних центрів в Греції та за її межами».

Варто відзначити, що прем'єр Греції перебуває сьогодні за межами країни на зустрічі з врегулювання міграційної кризи «Європа-Африка» на Мальті.

Уряд країни веде переговори з європейськими кредиторами для досягнення угоди про розстрочку 2 млрд євро, а також про виділення 10 млрд євро на рекапіталізацію своїх банків.

Раніше повідомлялося, що парламент Греції схвалив пакет реформ, що передбачають запровадження нових заходів жорсткої економії, серед яких лібералізація ринку газу, поступове підвищення пенсійного віку, зниження пенсій і посилення покарання за ухилення від сплати податків.

Відео:Telegraph

Фото: GETTY, REX, AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-