Обама продовжив обмеження для Ірану ще на рік

Обама продовжив обмеження для Ірану ще на рік

Укрінформ
Президент США Барак Обама продовжив ще на один рік національний надзвичайний стан по відношенню до Ірану, який передбачає, зокрема, економічні обмеження проти Тегерана.

Про це йдеться в офіційній заяві, опублікованій на сайті Білого дому, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наші відносини з Іраном поки не повернулися в нормальне русло, і процес імплементації домовленостей з Іраном від 19 січня 1981 року досі триває. З цієї причини, національний надзвичайний стан, оголошений 14 листопада 1979 року, має залишатися чинним після 14 листопада 2015 року", - наголосив президент у своїй заяві.

Він зазначив, що продовжує дію цього документа "на один рік".

Різке погіршення між США і Іраном сталося в листопаді 1979 року, коли так звана "група іранських студентів" захопила у заручники посольство США разом із співробітниками у Тегерані. Через 10 днів після інциденту президент США Джиммі Картер видав указ 12170, яким оголосив надзвичайний стан по відношенню до Ірану.

Зокрема, документом застосовувалися "заходи боротьби з незвичайними і надзвичайними загрозами для національної безпеки, зовнішньої політики і економіки Сполучених Штатів через ситуацію в Ірані". Вони передбачали, головним чином, заморожування активів іранської влади в американських банках.

Нинішні складнощі у відносинах між двома країнами характеризуються військовою активністю Ірану в Сирії, де діє міжнародна коаліція.

Крім того, занепокоєння викликає ядерна програма Тегерану, яка може спричинити створення зброї масового ураження попри заяви влади країни про розробки "мирного атому".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-