Рада церков попросила Обаму допомогти подолати гуманітарну кризу в Україні

Рада церков попросила Обаму допомогти подолати гуманітарну кризу в Україні

Укрінформ
Релігійні лідери звернулися з листом членів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій – УПЦ КП, УГКЦ, РКЦ в Україні, протестантських Церков (ВСОЄХБ, ЦХВЄУ, УХЄЦ, УЛЦ), а накож ДУМУ і ОІРОУ - до президента США Барака Обами з проханням про допомогу у подоланні гуманітарної кризи в країні.

Про це офіційно повідомили в понеділок у столиці США українські релігійні лідери - автори послання, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Звертаємось до вас від імені нашого народу про допомогу подолати гуманітарну катастрофу, яка охоплює нашу країну. Потреби є величезними: від медичних засобів, до предметів щоденного вжитку, таких як їжа, вода та одяг", - наголошується в листі, презентованого в Вашингтоні Патріархом Київським і Всієї Руси-України Філаретом, предстоятелем Української Греко-Католицької Церкви Святославом Шевчуком та головним рабином Києва і України Яковом Дов Блайхом.

У той час, як ЗМІ постійно повідомлять про війну Росії проти України, реформи українського уряду та фінансові виклики, питання людських страждань від бойових дій згадується рідко, зазначається в зверненні. Крім того, що Україна безумовно потребує більшої військової, фінансової та політичної підтримки, "ми маємо зосереджуватися на гуманітарному аспекті".

У документі нагадується, що, за офіційними даними ООН, понад 5 млн людей в Україні, в тому числі 1,7 млн дітей мають відчайдушну потребу гуманітарної підтримки. При цьому підкреслюється, що в понад 65% випадків ці потреби залишаються незадовільненими.

Релігійні лідери України подякували США за вже надану допомогу та звернулися з проханням про розширення певних програм.

"Ми просимо вас збільшити допомогу та задіяти весь потенціал Державної програми партнерства Національної гвардії США, а також програми "Партнерство заради миру" як інструментів полегшення наслідків гуманітарної катастрофи", - наголошується в листі.

При цьому зазначається, що реалізація цих програм дозволить швидше, впродовж лічених днів, та ефективніше доставляти в Україну медичну допомогу та інші гуманітарні вантажі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-