Держдеп прокоментував позицію США по авіакатастрофі в Єгипті

Держдеп прокоментував позицію США по авіакатастрофі в Єгипті

Укрінформ
Версія участі терористів у катастрофі російського літака над Синаєм, яку в США вважать вірогідною, є лише припущенням, бо остаточні висновки має назвати офіційне слідство.

Таку позицію висловив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не робимо власних офіційних висновків щодо причин катастрофи. Я не можу і не буду випереджати розслідування, яке тільки розпочалося", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США, відповідаючи на запитання щодо озвученої раніше версії про теракт на літаку з боку ІДІЛ.

Водночас Кірбі зауважив, що, очевидно, "потрібно розглянути всі можливості, в тому числі ймовірність, що це могло бути результатом терористичних дій".

При цьому представник держдепу підкреслив: у Вашингтоні хочуть, щоб розслідування продовжувалось за планом та "робило свої висновки, грунтуючись на фактах".

Він також нагадав, що Сполучені Штати одразу запропонували допомогу в розслідуванні інциденту єгипетській та російській стороні.

"Втім я не знаю, чи були прийняті ці пропозиції", - зізнався Кірбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-