Відставка прем'єра не допомогла: у Румунії тривають протести

Відставка прем'єра не допомогла: у Румунії тривають протести

Укрінформ
У найбільших містах Румунії - Бухаресті, Тімішоарі, Брашові, Плоештах, Яссах, Сібіу, Галац та інших тривають багатотисячні акції протесту.

За попередніми даними, у мітингах беруть участь більше 50 тисяч громадян, передає власний кореспондент Укрінформу.

Учасники маніфестацій вимагають від парламенту спростити процедуру позбавлення депутатів імунітету, конфіскувати майно корумпованих чиновників, скоротити кількість депутатів парламенту (з 488 до 300), а також збільшити бюджетне фінансування охорони здоров'я і системи освіти.

Акції протесту були організовані ініціативною групою, зареєстрованою в соціальних мережах. Спочатку мотивом для масових маніфестацій стала загибель під час пожежі в одному з нічних клубів Бухареста 32 осіб. Більше 180 отримали опіки різного ступеня тяжкості.

Аналогічна акція протесту пройшла напередодні в столиці Румунії Бухаресті. Маніфестанти вимагали відставки чиновників, винних у трагедії в нічному клубі. Прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта подав у відставку.

Як повідомляв Укрінформ, головні акціонери клубу «Колектив», де сталася пожежа, Костін Минку, Алін Анастасеску і Пауль Ганча, заарештовані на 30 днів. Всі вони підозрюються у скоєнні неумисного вбивства і ненавмисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень.

Згідно з румунським законодавством, якщо вина підозрюваних буде доведена, їм загрожує тюремне ув'язнення терміном до 7 років.

Нагадаємо: в результаті великої пожежі в одному з нічних клубів Бухареста, яка сталася в ніч з п'ятниці на суботу, 32 людини загинуло, понад 180 поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-