Французького політика усунули з посади за візит до Криму

Французького політика усунули з посади за візит до Криму

Укрінформ
Усунення Маріані з посади віце-президента Європейської народної партії в Парламентській асамблеї Ради Європи є логічним наслідком безвідповідальної політики.

Такою думкою поділився посол України у Франції Олег Шашмур на офіційній сторінці посольства у соціальних мережах.

«Усунення @ThierryMARIANI від віце-президенства у групі @EPP # PACE - логічний наслідок його безвідповідальної поведінки / Une suite logique du comportement absolument irresponsable de @ThierryMariani @PPE # Crimée‬ @PACE_News», - написав український дипломат на сторінках Twitter та Facebook.

Французького депутата Тьєррі Маріані усунули з посади віце-президента групи Європейської народної партії у ПАРЄ у зв'язку з його несанкціонованим українською владою візитом до анексованого РФ Криму. Листа з відповідним змістом французький політик і депутат отримав напередодні. Його заяви і поїздка в Крим неодноразово викликали стурбованість серед членів партійної групи.

У серпні Бюро ПАРЄ під час свого засідання у Парижі обговорило несанкціонований візит до Криму французьких депутатів за російський кошт та конфліктну ситуацію, що склалася у зв’язку з цим, і передали справу до Регламентного комітету Асамблеї. Тоді українська сторона висунула вагомі аргументи щодо порушення існуючих в ПАРЄ норм, зокрема, звернула увагу присутніх на свідоме нехтування положеннями кодексу поведінки члена Асамблеї. Крім того, п’ятеро членів міграційного комітету від України, включно з Надією Савченко, підписали звернення до комітету ПАРЄ з міграції, біженців та переміщених осіб з проханням про відставку Маріані з його посади.

Нагадаємо, група французьких депутатів на чолі з Маріані у другій половині липня здійснила неофіційний візит до анексованого Росією Криму. Поїздка викликала несхвальну реакцію не лише в МЗС Франції, а й у самій нижній палаті парламенту. Через протиправні з точки зору українського законодавства дії громадян Франції МЗС зробив подання до Служби безпеки України про заборону на в'їзд до нашої країни для всіх десяти депутатів Національних зборів та сенату Франції, які відвідали Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-