Американська розвідка переорієнтовується на Росію

Американська розвідка переорієнтовується на Росію

Укрінформ
Сполучені Штати Америки змушені перебудувати розвідувальну діяльність відповідно до загроз, які становить політика Росії.

З такою заявою виступив у Пентагоні головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі (EUCOM) генерал Філіп Брідлав.

"Я думаю, що наша країна впродовж останніх двох десятиліть приймала рішення, які відповідали нашим підходам щодо Росії. Тепер ми бачимо, що, вочевидь, ми не мали того партнера, яким її вважали, і тому мусимо перебудуватися, й розвідувальна спільнота це робить", - цитує слова генерала американське спеціалізоване видання Defense News.

Він зауважив, що в розвідувальних структурах США впродовж останніх кількох місяців відбувся ряд "доволі істотних змін". Зокрема, це стосується роботи аналітиків. Тому, за словами командувача, вона вже починає перерозподіляти пріоритети у питанні сил і засобів.

У цьому зв'язку Брідлав визнав відсутність у США "здатності бачити ситуацію в Росії, особливо на оперативному й тактичному рівнях". Він підкреслив, що Штати починають "обережно розвертати ніс цього корабля, щоб повернутися до того, на чому потрібно зосереджуватися".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-