Керрі про переговори по Сирії: Маємо накреслити вихід із пекла

Керрі про переговори по Сирії: Маємо накреслити вихід із пекла

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі визнав, що переговори по Сирії будуть нелегким та затяжним процесом, який він порівняв із пошуком виходу з пекла.

Про це глава держдепу зазначив у середу під час виступу у Фонді Карнегі в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу

"Пошук шляхів розв'язання проблеми Сирії не буде простим, не буде автоматичним рішенням", - наголосив Керрі, назвавши при цьому майбутню зустріч у Відні багатообіцяючою можливістю.

"Виклик, який стоїть сьогодні перед нами, є нічим іншим, ніж накреслення курсу виходу з пекла", - охарактеризував держсекретар США складність ситуації.

Він також заявив що Сполучені Штати мають спільні сфери розуміння по ситуації в Сирії, в тому числі, з Росією та іншими гравцями. Так, за його словами, всі погоджуються, що статус-кво є неприйнятним і шукають спосіб, як запобігти напливу екстремістів ІДІЛ в Сирію.

При цьому Керрі зауважив, що до переговорів у п'ятницю вперше приєднається іранська сторона.

Водночас, на переконання глави американської дипломатії, альтернативи політичній трансформації в Сирії на сьогодні не існує. У цьому зв'язку він наголосив: для того, щоб отримати перемогу над "Ісламською державою", режим Асада має бути замінений, а громадянська війна в Сирії припинена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-