У Чорногорії стоять на своєму: антинатівські акції провокує Москва

У Чорногорії стоять на своєму: антинатівські акції провокує Москва

Укрінформ
Реакція Міністерства закордонних справ РФ на заяву прем'єр-міністра Чорногорії Міло Джукановича про причетність Росії до організації антиурядових акцій у країні лише підтверджує слова керівника уряду.

Про це йдеться в повідомленні чорногорського уряду, передає ВВС-Україна.

"Заява департаменту інформації і друку МЗС Росії [...] підтверджує правильність заяви прем'єр-міністра Міло Джукановича про участь Росії в акції протесту проти НАТО", - зазначається у зверненні.

Водночас наголошується, що російське зовнішньополітичне відомство, яке висловило занепокоєність щодо застосування сили проти мирних демонстрантів, забуває, "що ці "мирні протестувальники" закидали поліцію пляшками із запальною сумішшю і спробували насильно зайняти парламент і вчинити державний переворот".

Раніше МЗС Росії опублікував коментар у відповідь на звинувачення прем'єр-міністра Чорногорії Міло Джукановича, який вважає Росію організатором антиурядових акцій у країні. Російські дипломати підкреслили, що фактів причетності Москви до напруженості в Чорногорії не існує, а Джуканович намагається "зняти з себе відповідальність за наростання протистояння".

Як відомом, акції протесту проходять у Чорногорії з середини жовтня. Демонстранти вимагають відставки прем'єр-міністра і створення тимчасового уряду. Минулого тижня у столиці країни Подгориці поліція застосувала сльозогінний газ для розгону демонстрантів.

Фото: Cafe del Montenegro

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-