Партія Качинського перемагає на виборах в Польщі – дані екзит-полу

Партія Качинського перемагає на виборах в Польщі – дані екзит-полу

Укрінформ
Опозиційна правоконсервативна партія “Право і Справедливість” (PiS) перемагає на парламентських виборах в Польщі. Політична сила Ярослава Качинського набирає 39,1% голосів виборців.

Про це свідчать дані екзит-полу, оприлюдненого відразу після закриття виборчих одночасно на польських інформаційних телеканалах TVN24, TVP.INFO та Polsat News, передає власний кореспондент Укрінформу в РП.

Згідно з даними екзит-полу, “Громадянська платформа” (РО) прем’єр-міністра Еви Копач здобула 23,4%. До парламенту також потрапляють партії Kukiz’15 (9%), Nowoczesna (Сучасна – ред.) - 7,1%, Польська селянська партія (PSL) - 5,2 %,

Відповідно до результатів екзит полу, до Сейму не потрапляють  “Об'єднана лівиця” (ZL) - 6,6%, яка не подолала бар'єр у 8% для блоку партій, а також партії KORWiN - 4,9%, а також партія "Razem" (Разом - ред.) - 3,9%.

Якщо дані екзит-полів підтвердяться офіційними результатами виборів, то опозиційний PiS отримає право на формування правлячої коаліції. Ймовірно, партії Качинського вистачить голосів на формування однопартійного уряду.

У понеділок Державна виборча комісія Польщі поінформує, які партії і блоки партій перетнули виборчий бар’єр. Натомість, у вівторок Держвиборчком РП оприлюднить офіційні результати виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-