Віце-президент Freedom House: Російській пропаганді є що протиставити

Віце-президент Freedom House: Російській пропаганді є що протиставити

Укрінформ
Масштабну пропаганду, яку розвернув Кремль на підтримку своєї агресивної політики у світі, можна подолати шляхом створення чесної та професійної журналістики для російськомовного населення в самій РФ та за її межами.

Про це розповів у коментарі Укрінформу віце-президент міжнародної організації Freedom House Деніел Келінгерт.

"Думаю, російська пропаганда впливає на інтереси Сполучених Штатів, оскільки демонструє російським громадянам дуже спотворену картину того, що відбувається у світі. До того ж, це полегшує маніпуляції Кремля, в тому числі щодо залучення їх (громадян – ред.) у конфлікти", - зауважив експерт.

Він наголосив, що відповіддю на це мають стати "колективні зусилля" Заходу, в тому числі Сполучених Штатів і Європи. Крім того, за його словами, важливим компонентом є участь самих росіян, які живуть за межами країни.

"Існує багато різних гарних, як на мене, пропозицій в цьому плані, але я зробив би акцент на професійних російськомовних журналістах, які проживають, скажімо, в країнах Балтії, Україні або в інших державах та мають свою аудиторію й високий рівень довіри", - зазначив представник Freedom House.

Він уточнив, що йдеться про тих журналістів, які не заангажовані пропагандистськими тезами Кремля й навпаки, "розкривають очі" на такі матеріали.

"Потрібно знайти спосіб підтримати зусилля цих журналістів, щоб вони змогли охопити більший сегмент російського населення", - зазначив Келінгаерт.

За його словами, головна ціль такої відповіді масштабній пропаганді полягає в "наданні російськомовній аудиторії точної, збалансованої та якісної журналістики".

Водночас експерт визнав, що сьогодні Захід докладає недостатньо зусиль для цього.

"Існує міжнародне мовлення (російською мовою – ред.) у Сполучених Штатах та деяких країнах ЄС, у Європі останнім часом були зроблені кроки, щоб збільшити ці зусилля, але я думаю, потрібно зробити набагато більше", - зауважив експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-