Viber переніс до РФ сервери з персональними даними росіян

Viber переніс до РФ сервери з персональними даними росіян

Укрінформ
Адміністрація сервісу обміну інтернет-повідомленнями Viber розмістила в Росії свої сервери з персональними даними громадян.

Про це повідомляють "Известия" з посиланням на московського представника компанії Viber Media Олену Грачову.

"У Росії зберігатимуться номери телефонів, логіни і паролі користувачів. Повідомлення ми не зберігаємо, вони знаходяться на пристроях користувачів", - сказала Грачова.

На думку юристів компанії, меседжери також потрапляють під закони "Про персональні дані" і "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації", які зобов'язують зберігати персональні дані росіян на серверах, розташованих на території країни. Відповідні поправки до законів набрали чинності 1 вересня 2015 року.

Нові правила пропонують оператору забезпечити запис, систематизацію, накопичення, зберігання, оновлення, вилучення персональних даних громадян Росії із використанням баз, що знаходяться на території країни.

Нагадаємо, в липні цього року Роскомнагляд відклав перевірки інтернет-компаній згідно із законом про персональні дані, в числі яких Facebook, Twitter, Google, Samsung, до 2016 року.

Viber - додаток для смартфонів, який дає змогу здійснювати безплатні дзвінки між користувачами, а також передавати текстові повідомлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-