Нетаньяху передумав будувати в Єрусалимі стіну від мусульман

Нетаньяху передумав будувати в Єрусалимі стіну від мусульман

Укрінформ
Ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньяху відмовився від спорудження стіни від мусульман в Єрусалимі через критику колег у кабінеті міністрів.

Про таке рішення стало відомо понеділок 19 жовтня, коли частина 300-метрового бетонного загородження між єврейським кварталом Армон Ханатзів в Єрусалимі та прилеглим арабським районом Джебель Мукабер була встановлена, повідомляє The Times of Israel.

"Ми повинні захищати будинки наступальними операціями проти терористичної інфраструктури та підбурювання (жителів - ред.) в Джебель-Мукабері, а не шляхом фортифікації", - заявив під час засідання уряду міністр транспорту Ізраел Катц.

Міністри освіти і оборони Нафталі Беннет і Моше Яалон також висловилися проти рішення, запропонованого Нетаньяху.

Нагадаємо, південний район Єрусалиму був об'єктом серії нападів протягом останніх кількох тижнів, включаючи смерть громадянина внаслідок побиття камінням, фатальну стрілянину та ножові атаки на автобусній зупинці минулого тижня, низки нападів із запальною сумішшю, а також спроб "заколоти єврея" минулої суботи.

Повідомляється також, що ізраїльський Кабмін напередодні одноголосно схвалив законопроект, який розширює права поліції в питанні обшуків потенційних підозрюваних, навіть без обгрунтованої підозри, що суб'єкт має зброю.

Кількість ізраїльських громадян, які звернулися за дозволом на право носити із собою пістолет, за останні кілька тижнів зросла на понад 5000%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-