Євротунель призупинив роботу через мігрантів

Євротунель призупинив роботу через мігрантів

Укрінформ
Залізничне сполучення між Францією та Великою Британією під Ла Маншем припинено через мігрантів, які намагаються потрапити до Євротунелю.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі Євротунелю.

«Залізничне сполучення з Великою Британією перервано через мігрантів, які прорвалися на платформи на вокзалі у місті Кале», - йдеться у повідомленні.

Керівництво Євротунелю не може назвати точний час відновлення залізничного руху, але заявило, що тунель буде закритий щонайменше до вівторка.

Подібний інцидент трапляється на півночі Франції не вперше. У вересні нелегальні мігранти перекрили колії тунелю під Ла Маншем з французького боку. Адміністрація Євротунелю змушена була зупинити рух потягів, унаслідок чого кілька сотень пасажирів були заблоковані на в'їзді у тунель. За різними даними у шести потягах перебувало від 750 до тисячі пасажирів.

Французькі та європейські чиновники раніше заявляли, що Франція за підтримки Єврокомісії облаштує біля Кале наметовий табір для мігрантів, розрахований на 1,5 тис. осіб. Кошти на це виділить ЄК та уряду Франції.

Нагадаємо, з початку літа французька влада намагається врегулювати міграційну кризу поблизу міста Кале на узбережжі Ла-Маншу, де розташований міграційний табір. Мігранти щоночі намагаються проникнути через Євротунель до Великої Британії. Їхні спроби блокують служба охорони тунелю та поліція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-