Дуда боїться спалаху епідемій в Польщі через приїзд біженців

Дуда боїться спалаху епідемій в Польщі через приїзд біженців

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда хоче, аби уряд прозвітував про готовність до можливої появи епідемій різних хвороб у зв’язку з приїздом біженців з півдня.

Про це він заявив в ефірі телеканалу TVN24.

“Якщо уряд на це (прийом біженців – ред.) погоджується, то я хотів би, аби він відповів на питання: чи він готовий на різні варіанти розвитку подій у зв’язку з цим, чи поляки належним чином захищені, хоча б з епідеміологічної точки зору?”,- підкреслив Дуда.

Він наголосив, що для нього найважливішим є безпека поляків, зокрема й у сфері охорони здоров’я і у контексті “небезпеки, пов’язаної з напливом біженців”.

Декілька днів тому лідер опозиційної партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський заявляв, що разом з приїздом біженців до Польщі до країни може бути завезено небезпечні хвороби, про які тут вже давно не чули. PiS виступає проти прийому Польщею мігрантів, виступаючи на позиції надання їм допомоги у спеціальних таборах на Близькому Сході або на півдні Європи.

Таку позицію скритикувала глава польського уряду Ева Копач. Вона назвала цю позицію партії Качинського “нелюдською” і зауважила, що усі біженці у так званих хот-спотах (центрах прийому біженців – ред.) на півдні Європи перевіряються на предмет стану здоров’я.

Згідно з рішенням Ради ЄС, до Польщі упродовж двох років має прибути понад 7 тис. біженців з півдня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-