Глава Пентагону пообіцяв знайти спосіб стримати агресію РФ

Глава Пентагону пообіцяв знайти спосіб стримати агресію РФ

Укрінформ
Агресія Росії в Україні та в інших регіонах підірвала міжнародний правопорядок і змусила США й НАТО застосувати нову стратегією, яка стримуватиме дестабілізуючий вплив Москви.

Про це заявив у середу в Вашингтоні міністр оборони США Ештон Картер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Росія використала політичні, економічні та військові інструменти, щоб підірвати суверенітет і територіальну цілісність сусідніх країн, зневажити міжнародні правові норми та дестабілізувати європейський порядок безпеки, намагаючись анексувати Крим і продовжуючи підживлювати насильство в східній Україні", - заявив Картер, підкресливши, що це є одним із найбільш серйозних викликів.

Глава Пентагону зазначив, що минулого тижня він обговорив із союзниками по НАТО, якою має бути відповідь.

"Ми застосовуємо потужний і збалансований стратегічний підхід: ми будемо вживати всіх необхідних заходів щодо стримування російського згубного та дестабілізуючого впливу, примусу й агресії", - заявив американський міністр.

Він підкреслив, що це є новою стратегічною реальністю для Заходу, але, схоже, вона й надалі залишатиметься актуальною.

"Якщо Росія хоче припинити свою міжнародну ізоляцію та бути в очах інших відповідальною силою, вона мусить покласти край своїй агресії у східній Україні; припинити окупацію і спробу анексії Криму; та виконати свої зобов'язання за Мінськими угодами", - наголосив міністр оборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-