Радбез Нідерландів:

Радбез Нідерландів: "Бук" був випущений з території бойовиків

Укрінформ
Голова Ради з питань безпеки Нідерландів Тібе Йоустра в інтерв'ю голландським ЗМІ заявив, що ракета, якою було збито літак Боїнг МН-17, була випущена з території, контрольованої бойовика.

Про це повідомляє голландське видання RTL.

"Межі контролю у тій зоні змінювались, але це зона, яку контролювали проросійські сепаратисти", - сказав він.

Як відзначає видання, у звіті вказано, що в ході слідства вдалось встановити, що ракета була випущена з зони розміром 320 кв км на сході України, однак чітко не уточнялось, хто саме контролював цю територію. В інтерв'ю ЗМІ Йоустра відзначив, що слідство, яке проводив Радбез, не фокусувалося на цьому питанні.

Як зазначає видання, кілька родичів загиблих у катастрофі, підвердили, що на презентації результатів слідства, яка за кілька годин до публікації була проведена для родичів загиблих, було сказано, що літак було збито з території, контрольованої бойовиками.

Як повідомляв Укрінформ, Рада з питань безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи Боїнга МН-17. Голландський Радбез встановив, що літак було збито боєголовкою 9N314M, запущеною із системи "Бук".

Кримінальне розслідування, яка проводить Міжнародна спільна слідча група, продовжиться і в наступному році. Водночас, за даними прокуратури Нідерландів, слідство має в полі зору групу осіб, які потенційно можуть бути підозрюваними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-