Доповідь щодо Боїнга має забезпечити притягнення винних до суду – Могеріні

Доповідь щодо Боїнга має забезпечити притягнення винних до суду – Могеріні

Укрінформ
У Євросоюзі заявляють, що звіт Ради з питань безпеки Нідерландів повинен забезпечити притягнення до відповідальності винних у збитті рейсу MH17, а також припинити спекуляції навколо цього злочину.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріки Могеріні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"ЄС вкотре висловлює свою повну підтримку роботі міжнародної групи з розслідування, а також поточних зусиль із встановлення ефективного прокурорського механізму з метою забезпечення, щоб винні у збитті рейсу MH17 були притягнуті до судової відповідальності", - наголосили в ЄС.

Могеріні відзначила, що сьогоднішня доповідь Ради безпеки Нідерландів є важливим кроком, щоб пролити світло причини збиття рейсу MH17.

"У доповіді встановлено, що MH17 був збитий ракетою комплексу "Бук", а також містяться пояснення інших деталей. Більше того, у доповідь визначена 320 кілометрова площа на сході України, звідки була запущена ракета. Відтак, це поклало кінець 15-місячним спекуляціям навколо багатьох пов’язаних з цим ключових фактів", - заявила високий представник ЄС.

Нагадаємо, у вівторок Рада з питань безпеки Нідерландів презентувала фінальний звіт щодо причин катастрофи пасажирського літака рейсу MH17. Слідство встановило, що Боїнг був збитий внаслідок ураження боєголовкою 9N314M, запущеною із системи "Бук" з території на сході України.

Рада з питань безпеки Нідерландів 15 місяців займалася встановленням причин катастрофи "Боїнга" МН17. Тоді загинули 298 осіб. Більшість жертв були громадянами Нідерландів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-