Грецький суд посадив на п’ять років за шпигунство співробітника турецького консульства

Грецький суд посадив на п’ять років за шпигунство співробітника турецького консульства

Укрінформ
Апеляційний суд Греції засудив співробітника турецького консульства до п'яти років ув'язнення за звинуваченням у шпигунстві.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, громадянин Греції, який працював у турецькому консульстві на острові Родос, був заарештований у 2020 році.

Він заперечував будь-які звинувачення, а Міністерство закордонних справ Туреччини засудило арешт, заявивши, що дії правоохоронців порушують права консульського працівника.

Інший громадянин Греції, який працював коком на пасажирському судні на маршруті Родос - Кастелорізо і був заарештований у той самий час, також отримав три роки ув'язнення. Він так само заперечував будь-які звинувачення у злочині.

До арешту за ними велося стеження протягом кількох місяців. Засуджені фотографували пересування грецьких збройних сил в Егейському морі.

Читайте також: У Норвегії викрили агентів російської розвідки

Греція і Туреччина, обидві країни НАТО, мають давні розбіжності з низки питань, зокрема щодо поділу острова Кіпр та геологічної розвідки в Егейському і Середземному морях.

У грудні обидві країни домовилися перезавантажити відносини, створивши дорожню карту, покликану відкрити нову еру зв’язків між ними.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж останніх шести місяців у Північному морі помітили п'ять невійськових кораблів, які можуть бути причетні до шпигунства.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-