Прихильницю Путіна у Франції зняли з виборів

Прихильницю Путіна у Франції зняли з виборів

Укрінформ
Представника консервативної правоцентристської партії «Республіканці» колишнього президента Франції Ніколя Саркозі у Європарламенті Надін Морано однопартійці позбавили участі у регіональних виборах через її расистські висловлювання.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Франції повідомили в офісі партії «Республіканці».

«Більшістю голосів було ухвалено виключити Надін Морано зі списку наших представників на виборах у регіоні Ельзасі-Лотарингія-Шампань, де вона зокрема, очолювала список кандидатів у департаменті Мерт-Мозель», - зазначив представник «Республіканців».

Гучний скандал у правоцентристській партії «Республіканці» спалахнув після того, як минулої суботи в політичному шоу Морано у різкій формі висловилася на адресу мусульман під час обговорення міграційної кризи. «Франція - країна з християнсько-юдейськими традиціями, кажучи словами де Голля, країна з білою більшістю, яка приймає у себе іноземців», - заявила євродепутат.

Цю заяву відразу розкритикували французькі політичні еліти, уряд та парламент. Лідер «Республіканців» Ніколя Саркозі звернувся у зв’язку з цим до передвиборчої комісії партії, щоб зняти Морано з виборів.

Морано, у свою чергу, заявила, що не має наміру відмовлятися від своїх слів, оскільки не бачить в них нічого поганого. Єдиним політиком, що висловився на її підтримку, виявився колишній лідер Національного фронту Жані-Марі Ле Пен.

Нагадаємо, що 15 європейських депутатів створили нову групу в Європарламенті під назвою «За новий діалог з Росією» на чолі з колишньою французькою чиновницею Надін Морано. У липні вона заявила, що готується відвідати Москву. Депутатська група досі не отримала належної реєстрації в Європарламенті. Законодавці з числа нових «друзів Путіна» планують боротися за скасування європейських санкцій проти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-