Організатори Євробачення можуть відсторонити Росію від участі у 2018 році

Організатори Євробачення можуть відсторонити Росію від участі у 2018 році

Укрінформ
Європейська мовна спілка (ЄМС) не виключає розгляду питання про відсторонення Росії від участі в "Євробаченні" у 2018 році, однак таке рішення може бути прийнято лише після пісенного конкурсу в Києві, запланованого на травень.

Про це заявив ТАСС офіційний представник ЄМС Девід Гудман.

Відповідаючи на запитання про те, чи може він підтвердити інформацію ЗМІ про можливе усунення Росії від "Євробачення" 2018 року в зв'язку з відмовою "Першого каналу" транслювати конкурс 2017 року, він сказав: "Зараз увага ЄМС сфокусована на цьогорічному конкурсі. Будь-яке рішення щодо дій, які можуть або не можуть бути зроблені, будуть прийняті після події у Києві".

Раніше у ЗМІ пройшла інформація про те, що відмова "Першого каналу" від трансляції "Євробачення-2017" може спричинити за собою дискваліфікацію Росії на майбутній рік.

У цьому році Росію на "Євробаченні" мала представляти співачка Юлія Самойлова. Однак 22 березня стало відомо, що Служба безпеки України на три роки заборонила їй в'їзд в країну за виступ у 2015 році на концерті в окупованому Криму. Російський "Перший канал" вирішив відмовитися від трансляції "Євробачення-2017".

Фінал конкурсу цього року намічено на 13 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-