Метою Росії була не участь у Євробаченні, а негатив навколо нього - НСТУ

Метою Росії була не участь у Євробаченні, а негатив навколо нього - НСТУ

Заява
Укрінформ
Відмова російського "Першого каналу" транслювати Євробачення доводить, що метою російської сторони було створення негативної інформаційної атмосфери навколо конкурсу, а не участь у ньому.

Про це йдеться в офіційній заяві Національної суспільної телерадіокомпанії України, що є мовником-організатором міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2017". 

"Відмова Першого каналу (Росія) від трансляції Євробачення доводить, що попри задекларовану повагу до основоположних цінностей Євробачення, ключовими серед яких є взаємоповага та аполітичність, метою російської сторони від самого початку була не участь у конкурсі, а створення негативної інформаційної атмосфери навколо підготовки та проведення конкурсу", - наголосили у НСТУ.

Як зазначається, Національна суспільна телерадіокомпанія України офіційно повідомила Європейську мовну спілку про заборону Службою безпеки України в’їзду на територію нашої держави учасниці від Російської Федерації Юлії Самойловій. При цьому українська сторона неодноразово пропонувала РФ направити на конкурс у Київ учасника, який не порушував законодавство України. Однак російська сторона залишила своє рішення незмінним, констатували в НСТУ.

Водночас наголошується, що НСТУ у тісній співпраці з ЄМС продовжує активну підготовку до Євробачення.

"Всього за декілька тижнів Україна радо привітає гостей та прихильників конкурсу у Києві і створить для всіх незабутнє свято музики та загальноєвропейських культурних цінностей", - обіцяють в НСТУ.

Як повідомлялося, Європейська мовна спілка (EBU) напередодні офіційно заявила, що Росія не зможе взяти участь у пісенному конкурсі цього року. 

Наголошувалося, що після того, як підтвердилася заборона в'їзду в Україну представниці від Росії Юлії Самойловій, EBU запропонувала РФ два альтернативні варіанти: брати участь у конкурсі дистанційно або вибрати іншу кандидатуру. Проте обидві пропозиції російський Перший канал відхилив, а також відмовився транслювати конкурс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-