Виконавчі продюсери й частина команди залишили проект

Виконавчі продюсери й частина команди залишили проект "Євробачення-2017"

Укрінформ
Виконавчі продюсери "Євробачення-2017" Вікторія Романова, Олександр Харебін та частина команди офіційно заявили, що залишають цей проект і припиняють роботу над підготовкою до проведення конкурсу.

Як повідомляє сайт "Суспільне мовлення", про це йдеться  в офіційній заяві команди "Євробачення", підписаній 13 лютого 2017 року.

"Ми, команда "Євробачення", для яких цей Конкурс став не тільки частиною нашої роботи, але й частиною життя, офіційно повідомляємо, що ми залишаємо цей проект і припиняємо роботу над підготовкою до проведення Конкурсу", - ідеться в заяві.

Автори пояснюють своє рішення тим, що в грудні 2016 року в них "забрали повноваження, призначивши нового фактичного керівника Конкурсу в Україні, якого наділили повним контролем усіх аспектів "Євробачення" в Україні". Імені керівника проекту не названо, але 15 грудня 2016 року заступником гендиректора Національної телекомпанії України було призначено Павла Грицака, який став відповідальним за виробництво музичних, спортивних програм, документальних фільмів, підготовку до пісенного конкурсу "Євробачення-2017", а також за комерційну діяльність НТКУ.

Як зазначається, починаючи з червня 2016 року до сьогодні проведено великий обсяг організаційної, юридичної та інформаційної роботи з підготовки до проведення "Євробачення" в Україні. Професійна команда з працівників НТКУ та запрошених спеціалістів мала забезпечити високоякісне, чесне та високопрофесійне "Євробачення-2017".

Проте у грудні, після підтвердження від Європейської мовної спілки, що пісенний конкурс дійсно відбудеться в Києві, у них забрали повноваження, призначивши "нового фактичного керівника Конкурсу в Україні, якого наділили повним контролем усіх аспектів "Євробачення" в Україні". Це призначення і дії, які його супроводжували, зупинили на два місяці роботу над проектом, робота команди була повністю заблокована.

"Ми неодноразово письмово й усно повідомляли про це керівництво НТКУ (ПАТ "НСТУ"), керівництво Держкомтелерадіо, представників Кабміну, ми намагались знайти компромісні рішення і докладали всіх зусиль для подальшої реалізації проекту. За цей час, окрім презентації результатів роботи нашої команди, проведеної за період вересень - грудень 2016 року, нове керівництво Конкурсу не провело жодної реальної дії для реалізації проекту в потрібні терміни", - пишуть автори заяви.

Вони повідомляють, що "команда не може прийняти подібне призначення", і наголошують, що "принципи транспарентності, здатність вирішувати професійні завдання та виклики мають стати основою для проведення "Євробачення-2017".

"Запропонована нам нова структура управління Конкурсом, відсутність прозорості під час ухвалення рішень за ключовими напрямками роботи, відсутність юридичних зобов’язань перед залученими до роботи над Конкурсом спеціалістами, зрив термінів проведення тендерів - усе це, на наш погляд, заважає якісній і своєчасній підготовці до проведення Конкурсу в Україні", - зазначається в заяві.

Як відомо, 2 грудня 2016 року перший заступник генерального директора НТКУ Олександр Харебін і заступник гендиректора НТКУ Вікторія Романова були офіційно призначені виконавчими продюсерами пісенного конкурсу "Євробачення-2017". Романова з 2007 року є главою української делегації на "Євробачення". Харебін працює в НТКУ першим заступником генерального директора з 2015 року.

Голова Комісії з перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко 15 грудня 2016 року призначив Олександра Мельничука та Павла Грицака заступниками генерального директора НТКУ.

Павло Грицак був призначений відповідальним за виробництво музичних, спортивних програм, документальних фільмів, підготовку до пісенного конкурсу "Євробачення-2017", а також за комерційну діяльність НТКУ. Грицак - український бізнесмен, телевізійник та кінопродюсер, медіаменеджер, член оргкомітету "Євробачення-2017". У 2002-2005 роках працював у НТКУ директором Дирекції міжнародних відносин, організовував спільну роботу телекомпанії з міжнародними організаціями, трансляції Олімпійських ігор та "Євро-2004", перші трансляції українських телепрограм за кордоном, першу трансляцію в Україні  "Євробачення-2002". У 2005-2007 роках працював на посаді віце-президента НТКУ та виконавчого продюсера "Євробачення-2005". У 2007-2016 роках працював у медіабізнесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-