Штати не забудуть постраждалих від війни та вбитих росіянами українців – Блінкен

Штати не забудуть постраждалих від війни та вбитих росіянами українців – Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати цілком підтримують зусилля українських правоохоронних органів, а також міжнародних інституцій щодо збору, документування й розслідування доказів воєнних злочинів та злочинів проти людства, вчинених росіянами.

Про це заявив у п’ятницю під час Бучанського саміту державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати підтримують українські та міжнародні зусилля з документування та розслідування цих звірств. Сьогодні ми приєднуємося до країн та організацій з усього світу, щоби надалі вимагати справедливості для українців і України»,- підкреслив глава американської дипломатії.

Читайте також: Учасники Бучанського саміту уклали декларацію щодо відповідальності рф за скоєні в Україні злочини

Він зауважив, що злочини росіян є частиною кампанії широкомасштабного й систематичного насильства проти мирного населення. А саме, йдеться про зґвалтування, тортури, насильницькі зникнення, примусову депортацію дітей, страти, а також напади на будинки, школи, лікарні.

«Ті, хто вчинив ці звірства, мають понести відповідальність»,- наголосив Блінкен.

Читайте також: Буча може стати майданчиком для трибуналу проти росії – Президент

За його словами, те, що сталося в Бучі та в інших містах, і те, що продовжує відбуватися в Україні, є неприпустимим.

«Сполучені Штати надалі підтримуватимуть Україну, яка захищає своїх людей, бореться за свій суверенітет, свою територіальну цілісність, свою демократію. Ми не забудемо постраждалих і вбитих українців»,- зауважив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: Молдова підтримує ідею спецтрибуналу проти рф і готова допомогти у зборі інформації – Санду

У цьому зв’язку він підкреслив, що американська сторона продовжить докладати зусиль, щоби добитися відповідальності та справедливості.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю в Україні відбувся Бучанський саміт. За його результатами близько 50 держав та міжнародних організацій уклали Бучанську декларацію щодо відповідальності росії за скоєні злочини в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-