Молдова підтримує ідею спецтрибуналу проти рф і готова допомогти у зборі інформації – Санду

Молдова підтримує ідею спецтрибуналу проти рф і готова допомогти у зборі інформації – Санду

Укрінформ
Президентка Республіки Молдова Мая Санду висловила підтримку ініціативи зі створення спеціального трибуналу проти росії та готова допомогти збирати дані щодо вчинених росіянами злочинів проти українців.

Про це вона заявила під час пресконференції за результатами Бучанського саміту, повідомляє Укрінформ.

«Ми тут, щоб нагадати світу про російські злочини і підтримати наші зобов’язання. Ми підтримуємо Бучанську декларацію, ми підтримуємо створення міжнародного трибуналу, щоб усі злочини – злочини проти людства, проти українського народу були розслідувані і покарані. Для цього ми тут і ще раз висловлюємо свою готовність підтримувати Україну. Ми всі повинні допомагати Україні перемогти у цій війні, відновити територіальну цілісність і зберегти свободу та демократію», - сказала Санду.

Читайте також: Зеленський зустрівся із Санду - говорили про санкції, спецтрибунал і ситуацію на фронті

Водночас вона розповіла, що нині у Молдові перебуває близько 100 тисяч українських біженців, і Молдова може допомогти в отриманні інформації.

«Ми можемо працювати з людьми, які стали свідками злочинів проти людства, і з тими, проти кого вчинялися ці злочини», - додала Президентка Молдови.

Читайте також: Буча може стати майданчиком для трибуналу проти росії – Президент

Як повідомлялося, Україна розраховує на ухвалення у квітні Генеральною асамблеєю ООН резолюції щодо відповідальності за воєнні злочини в України та підтримку спецтрибуналу проти росії.

У вересні 2022 року Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з Андрієм Єрмаком, яка опрацьовує питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва російської федерації за скоєння злочину агресії проти України. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Фото: tv8.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-