Зеленський зустрівся із Санду - говорили про санкції, спецтрибунал і ситуацію на фронті

Зеленський зустрівся із Санду - говорили про санкції, спецтрибунал і ситуацію на фронті

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із очільницею Молдови Маєю Санду питання співпраці задля протидії загрозам з боку російської федерації та поінформував про ситуацію на фронті.

Про це повідомляє пресслужба глави Української держави, передає Укрінформ.

Зеленський відзначив важливість солідарності Молдови з народом України в умовах російської агресії, що триває, і наголосив на налаштованості й далі робити все необхідне для розбудови дружніх і тісних відносин між нашими державами.

Він високо оцінив сигнали молдовської сторони на підтримку України та відвідання Президентом Молдови постраждалих від російських загарбників міст.

Глава Української держави поінформував колегу про ситуацію на фронті.

За даними ОП, лідери висловили готовність посилити співпрацю в контексті протидії викликам з боку росії та обмінялися думками щодо необхідності подальшого санкційного тиску на москву.

Читайте також: Зеленський та іноземні лідери відвідали у Бучі вулицю, де була знищена колона техніки рф

Зеленський і Санду предметно обговорили актуальні питання двосторонньої взаємодії.

У той же час український Президент привітав спільний прогрес у питаннях розвитку транспортної інфраструктури, зокрема сполучення Одеської області та півдня Молдови новим залізничним коридором зі спільним прикордонним та митним контролем.

Сторони також позитивно відзначили роботу відповідних відомств двох країн, спрямовану на збільшення пропускної спроможності на окремих прикордонних ділянках.

Окрему увагу було приділено питанню створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Читайте також: Формула миру та відбудова: Зеленський провів зустріч із прем’єром Словаччини

Президенти України та Молдови також обговорили прогрес і подальші перспективи руху двох держав шляхом європейської інтеграції.

Під час зустрічі Зеленський висловив подяку молдовській стороні за ухвалене національним парламентом рішення про визнання Голодомору в Україні актом геноциду українського народу.

Як повідомлялося, у п’ятницю в Бучі відбулися заходи з нагоди річниці визволення міста від російських загарбників.

В урочистостях взяли участь Президент України Володимир Зеленський, а також Президент Республіки Молдови Мая Санду, Прем’єр-міністр Республіки Словенія Роберт Голоб, Прем’єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленкович, Прем’єр-міністр Словацької Республіки Едуард Хегер.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-