Угоду про розміщення чорноморського флоту рф в Україні перевірить КСУ

Угоду про розміщення чорноморського флоту рф в Україні перевірить КСУ

Укрінформ
До Конституційного суду України надійшло конституційне подання 49 парламентаріїв щодо відповідності Конституції України угоди між Україною і рф із питань перебування чорноморського флоту російської федерації на території нашої держави.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба КС, передає Укрінформ.

«До Конституційного суду 31 березня надійшло конституційне подання 49 народних депутатів щодо відповідності Конституції України (конституційності) угоди між Україною та російською федерацією з питань перебування чорноморського флоту російської федерації на території України від 21 квітня 2010 року, ратифікованої Законом України від 27 квітня 2010 року №2153-VI «Про ратифікацію Угоди між Україною та російською федерацією з перебування флоту російської федерації на території України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суб’єкт права на конституційне подання вважає, що ця угода не відповідає частині сьомій статті 17 Основного Закону України, і стверджує, що оскаржувана угода суперечить принципам забезпечення нацбезпеки.

«Крім того, народні депутати України зазначають відсутність нормативно-правової бази для вчинення міжнародної угоди такого змісту», - йдеться у повідомленні.

Тож, на думку суб’єкта права на конституційне подання, є причини для визнання Угоди неконституційною.

З текстом конституційного подання можна ознайомитися на офіційному сайті суду.

Читайте також: Конкурс із відбору суддів КСУ почнеться наприкінці квітняСтефанішина

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня до Конституційного суду надійшло подання Верховного Суду щодо конституційності положень закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-