Активісти «Жовтої стрічки» передали євродепутатам листи з історіями спротиву у Криму

Активісти «Жовтої стрічки» передали євродепутатам листи з історіями спротиву у Криму

Укрінформ
Активісти руху «Жовта стрічка» передали депутатам Європарламенту листи від українських та кримськотатарських діячів із розповідями про спротив російським окупантам у Криму, а також квитки на майбутні залізничні рейси до звільненого півострова.

Про це йдеться в релізі, який організатори руху опору передали Укрінформу.

«Європейці знають про кримський опір напрочуд мало, адже російська пропаганда в Європі досі залишається активною. За офіційними даними, в російському ув’язненні перебувають майже 200 людей із Криму. Підтримка європарламентаріїв надзвичайно важлива не лише для українців, а й для киримли, для яких півострів є єдиним домом. Листи, які представники нашого руху передали європейським парламентаріям у Брюсселі, повинні стати потужним голосом кримського опору, який почують не лише дипломати, а й звичайні жителі європейських країн», — зазначають засновники «Жовтої стрічки».

Читайте також: У Криму активісти «Жовтої стрічки» за тиждень розвісили понад 300 плакатів

Як повідомляється, листи адресовано, зокрема, голові Європейського парламенту Роберті Мецолі, чотирьом представникам Польщі - Радославу Сікорському, Роберту Бедроню, Вітольду Ващиковському та Анні Фотига, а також трьом із Німеччини: Віолі фон Крамон-Таубадель, Сергію Лагодинському, Міхаелю Ґалеру. Крім того, серед адресатів - парламентарії від Литви Пятрас Ауштрявічюс, Андрюс Кубілюс, від Латвії - Сандра Калнієте та Естонії - Ріго Террас. Також листи отримають Гі Вергофстадт із Бельгії та Наталі Луазо із Франції.

«Разом із листами європарламентарії отримали у подарунок квитки на майбутні перші залізничні рейси до звільненого півострова», - підкреслюється в повідомленні.

Також зазначається, що листи до європейців підтримали українські політики та діячі культури. Серед них постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева, кінорежисер Ахтем Сеітаблаєв, співзасновниця ГО «Крим SOS» Севгіль Мусаєва, режисер і сценарист фільму «U311 Черкаси» Тимур Ященко, сестра незаконно ув’язненого окупантами кримськотатарського активіста Богдана Зізи, громадська активістка Олександра Баркова та перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

«Навіть після дев’яти років окупації рух спротиву у Криму залишається сильним. Він живе в українських піснях, які кримці продовжують слухати попри заборони. У політв’язнях, які не зрадили свою Батьківщину. В унікальній природі та традиціях півострова. Синьо-жовтий прапор, який нещодавно замайорів у селі Грушівка, сповіщає про те, що Крим чекає на повернення в Україну», — підкреслила Джапарова.

Читайте також: Українська символіка замість російської: у Криму триває флешмоб «Наближається час свободи»

Як повідомляв Укрінформ, учасники руху спротиву «Жовта стрічка» продемонстрували листівки, графіті та стрічки, які вони поширили у тимчасово окупованих Сімферополі та Севастополі.

Фото: Телеграм Жовта стрічка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-