У Києві судитимуть прокремлівського блогера, який переховувався в монастирі УПЦ МП

У Києві судитимуть прокремлівського блогера, який переховувався в монастирі УПЦ МП

Укрінформ
Перед судом постане обвинувачений у державній зраді прокремлівський блогер, який переховувався від правосуддя в монастирі Української православної церкви московського патріархату в Києві.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомила в Телеграмі.

До суду скерований обвинувальний акт проти фігуранта за фактом ведення інформаційно-підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, ще до початку повномасштабного вторгнення російської федерації обвинувачений почав активно допомагати країні-агресору у проведенні підривної діяльності проти України.

На виконання завдань «кураторів» з рф чоловік готував і надсилав для публікації статті, у яких висловлював проросійські погляди. Вказані публікації розміщувалися на російських сайтах, активно «розганялися» пропагандистами в інтернеті й соціальних мережах та були доступними необмеженій кількості користувачів.

Читайте також: На в'їзді до Києва затримали священника з російськими документами — його передали поліції

У згаданих статтях обвинувачений заперечував існування України як держави й українського народу як повноцінного самостійного етносу, популяризував і героїзував росію та її президента, наголошував на «високій місії» росії у світі та її «жертовності».

Водночас зловмисник негативно й упереджено висловлювався стосовно державних діячів України, українських мови та культури.

Експертиза показала, що вказані виступи містили інформацію, спрямовану на розпалювання національної, міжетнічної, соціальної ворожнечі та ненависті, внесення розбрату між армією і народом, негативно впливали на громадську думку, сприяли поширенню російської пропаганди в Україні та несли загрозу національній безпеці в інформаційній сфері, що є складовою підривної діяльності.

У серпні 2022 року фігурант отримав підозру в державній зраді, після чого почав переховуватися від правосуддя й був оголошений у розшук. Станом на цей час чоловік перебуває під вартою.

Обвинуваченому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: Капітану російського судна оголосили підозру — перевозив крадене українське зерно

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Служба безпеки України затримала в Києві прокремлівського блогера, який переховувався на території Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря УПЦ МП.

Фото: Телеграм Київської міської прокуратури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-