НАТО повноцінно поновлює роботу представництва  у Києві

НАТО повноцінно поновлює роботу представництва у Києві

Укрінформ
НАТО повертає свою фізичну присутність в Україні, і повноцінне поновлення роботи представництва Альянсу в Києві за три місяці до Саміту НАТО у Вільнюсі сприятиме діалогу, що поглиблюється.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив заступник помічника Генерального секретаря НАТО Хав'єр Коломіна, який перебував з офіційним візитом у Києві 30 березня.

«Ми ніколи не залишали Україну, оскільки ми постійно підтримували її, але я радий оголосити, що ми повертаємо свою фізичну присутність у Києві – щоб сприяти нашому діалогу, що все поглиблюється, та співпраці напередодні саміту НАТО у Вільнюсі в липні цього року», - повідомив високопосадовець Альянсу.

Він пояснив, що метою його візиту було «підтвердити солідарність і підтримку Україні з боку НАТО, а також продовжити тісні консультації з представниками влади України».

Коломіна додав, що під час перебування у Києві він мав низку зустрічей, зокрема з віцепрем’єр-міністром Ольгою Стефанішиною, яка координує роботу з євроатлантичної інтеграції, першим заступником Голови Верховної Ради Олександром Корнієнком і головою Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Також заступник помічника генерального секретаря НАТО зустрівся із заступниками міністрів закордонних справ та оборони.

Читайте також: Заступник помічника Столтенберга: Майбутнє України - у НАТО

Як повідомлялося, у січні цього року, звертаючись до учасників Всесвітнього економічного форумі в Давосі, Президент України Володимир Зеленський заявив, що вважає НАТО найкращою гарантією безпеки для України та її народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-