Суд визнав винним ексчиновника Міноборони, який не надав НАЗК звіту про держзакупівлі

Суд визнав винним ексчиновника Міноборони, який не надав НАЗК звіту про держзакупівлі

Укрінформ
Колишнього керівника Департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдана Хмельницького суд визнав винним у наданні Національному агентству з питань запобігання корупції недостовірної інформації.

Про це повідомляється на сайті НАЗК, передає Укрінформ.

"Крім того, запит НАЗК був виконаний з порушенням встановлених законом строків. Таке діяння відноситься до адміністративних правопорушень, пов‘язаних з корупцією", - заявили у відомстві.

Як зазначається, наприкінці минулого року НАЗК витребувало аудиторський звіт щодо процесу закупівель в умовах воєнного стану, який проводився в очолюваному на той час Хмельницьким департаменті. Свій запит НАЗК спрямувало в межах перевірки організації роботи із запобігання корупції, яку проводило в Міноборони.

Читайте також: У Міноборони проведуть службове розслідування щодо керівника департаменту закупівель

Натомість Хмельницький повідомив, що такого звіту немає і надати його він не може.

“Пізніше нам стало відомо, що він під підпис ознайомився із цим звітом задовго до того, як написав НАЗК про те, що звіт відсутній. У цьому, власне, і є суть надання недостовірної інформації. Крім того, він порушив термін відповіді. Ми вбачали в цьому умисел, оскільки Хмельницький міг мати мотив як затягувати з відповіддю, так і не надавати НАЗК сам звіт. У ході судового розгляду знайшли підтвердження факти неправомірних дій Хмельницького щодо невиконання вимог НАЗК”, – заявив заступник голови НАЗК Андрій Вишневський.

Читайте також: Резніков анонсував зміни у солдатському меню

Як повідомлялося, що 16 січня НАЗК склало щодо керівника департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдана Хмельницького адмінпротокол про правопорушення, пов’язане з корупцією.

Голова НАЗК Олександр Новіков 23 січня вніс припис міністру оборони Олексію Резнікову про проведення службового розслідування щодо керівника Департаменту держзакупівель, щоб з’ясувати обставини надання Агентству недостовірної інформації про аудиторський звіт, а також порушення термінів відповіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-