В Одесі викрили прихильника росії з арсеналом зброї

В Одесі викрили прихильника росії з арсеналом зброї

Фото
Укрінформ
Поліцейські викрили одесита, який зберігав зброю та агітував за «русский мир» в соцмережах.

Про це повідомили в ГУНП Одеської області, передає Укрінформ.

«57-річному містянину правоохоронці повідомили про підозру у колабораціонізмі. Окрім речових доказів колабораційної діяльності у проросійськи налаштованого одесита вилучили ще й зброю», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що чоловік активно поширював ворожу пропаганду в соцмережах. На власній сторінці в «Однокласниках» він розміщував публікації, в яких прославляв путіна, закликав не обмежуватись захопленням українських міст, а поширювати «русский мир» на територіях європейських держав.

Шанувальник кремля зневажливо висловлювався про українців та стверджував, що «Одеса – російське місто».

Під час обшуку в його помешканні правоохоронці вилучили гаджети, з яких чоловік публікував дописи, а також автомат, пістолети, шаблі та ножі.

«Поліцейські повідомили фігуранту про підозру у колабораційній діяльності, що передбачено ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора. Відомості за фактом виявленої зброї правоохоронці внесли до ЄРДР за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України», - повідомили в поліції.

В рамках розпочатого провадження поліцейські скерували вилучені предмети на експертизу.

Читайте також: Суд позбавив волі на дев'ять років колаборантку з Луганщини

Як повідомлялося, Служба безпеки викрила ще двох інформаторів російських спецслужб у ході контрдиверсійних заходів на Одещині.

Фото: ГУ Нацполіції в Одеській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-