На Прикарпатті вперше хірурги зробили бійцю пересадку лицьового нерва

На Прикарпатті вперше хірурги зробили бійцю пересадку лицьового нерва

Фото
Укрінформ
На Прикарпатті в обласній клінічній лікарні вперше зробили пересадку лицьового нерва бійцю. Це стало можливим завдяки міжнародній місії «Face the future».

Про це у Телеграмі повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, передає Укрінформ.

«…Ми зустрілися з американськими хірургами міжнародної місії "Face the future", котрі завітали до медзакладу вже вдруге. Ми мали змогу стати свідками операції, яку на Прикарпатті та в Україні загалом, роблять вперше - це пересадка лицьового нерва для бійця», - зазначила Онищук.

Вона додала, що також із уповноваженим Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадимом Свириденком відвідали Центр фізичної та реабілітаційної медицини в обласній клінічній лікарні, де пройшли відновлення більше 300 воїнів.

Читайте також: У Львові лікарі сформували новий череп бійцю, який потрапив під мінометний обстріл на Донеччині

Відомо, що в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні з 26 до 31 березня працювала міжнародна медична місія Face the future (обличчям до майбутнього). Американські та канадські лікарі провели 35 операцій разом з українськими хірургами з метою порятунку людей, які постраждали від війни. Це вже друга медична місія в Івано-Франківську, яка відбулася у співпраці «Face the Future fundation» Пітера Адамсона та ГО «Razom for Ukraine».

Фото: Телеграм Світлани Онищук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-