Стефанішина обговорила з делегацією ЄС підтримку України на шляху євроінтеграції

Стефанішина обговорила з делегацією ЄС підтримку України на шляху євроінтеграції

Укрінформ
Віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина обговорила з делегацією Комітету ЄС з питань політики та безпеки на чолі з його головою Дельфіною Пронк підтримку України на шляху до членства в Європейському Союзі.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, участь у зустрічі взяли посли всіх 27 країн-членів ЄС та посол ЄС в Україні.

«Стефанішина поінформувала учасників про прогрес на шляху України до членства в ЄС, нагальні потреби України в контексті триваючої війни росії, а також плани щодо відновлення нашої країни», - поінформували в пресслужбі Кабміну.

Віціпрем’єр-міністр також подякувала за рішення про збільшення загального бюджету Європейського фонду миру на 2 млрд євро.

«Фінансова та військова допомога Європейської спільноти є цінною частиною нашої перемоги у війні проти росії та найкоротшим шляхом до відновлення миру та безпеки в Європі та поза її межами», – наголосила урядовець.

Вона зазначила, що у стратегічній перспективі розвиток та нарощування оборонної промисловості ЄС та України стане запорукою підтримання миру та безпекового середовища на континенті.

Зі свого боку Дельфіна Пронк запевнила в подальшій непохитній підтримці ЄС доти, доки український народ потребуватиме допомоги. Вона також відзначила разючі реформи на шляху до членства в ЄС та наголосила, що майбутнє України – в складі ЄС.

Читайте також: Стефанішина обговорила з послом Іспанії очікування від головування його країни у Раді ЄС

Як повідомлялося, уряд опублікував щорічний звіт виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС за 2022 рік, згідно з яким Україна вже виконала 72% всіх зобов’язань і збільшила загальний прогрес на 9%.

Фото: eu-ua.kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-