Аксьонов використовує досвід 2014 року для створення ПВК у Криму - Чубаров

Аксьонов використовує досвід 2014 року для створення ПВК у Криму - Чубаров

Укрінформ
Створення “главою” окупаційної влади Криму Сергієм Аксьоновим приватної військової компанії спрямоване на те, щоб маніпулювати різними частинами кримського суспільства.

Таку думку в ефірі FREEДОМ висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає кореспондент Укрінформу.

«Створення підрозділу спрямоване, щоб маніпулювати різними частинами кримського суспільства. Ті, хто очікує на звільнення Криму – а з кожним днем ці надії посилюються, - дуже турбують окупаційну владу та місцевих гауляйтерів, вони хочуть розтоптати ці надії. Звідси – багато морально-психологічних операцій», - зазначив Чубаров.

Читайте також: Гроші від «націоналізації» у Криму окупанти хочуть направити на війну з Україною

За його словами, об’єктом для цих спецоперацій обирається, зокрема, кримськотатарський народ. У зв'язку з цим останнім часом почастішали й провокації з відео, спрямовані проти мусульман та кримських татар.

Чубаров також додав, що створення ПВК, до якої загарбники намагаються набирати мешканців Криму, спрямоване на підняття духу в тих, хто збирається виїжджати з Криму. А це – близько мільйона громадян росії, які незаконно поселилися на півострові, представники каральних органів тощо.

Голова Меджлісу також зауважив, що Аксьонов, який є ініціатором створення ПВК в Криму, може вважати, що такі підрозділи будуть ефективніше виконувати поставлені перед ними завдання.

«Я думаю, що таке уявлення в нього тягнеться з 2014 року, коли спецслужби росії досить ефективно використовували так звану кримську самооборону для залякування населення півострова. Такі парамілітарні підрозділи під егідою Верховної Ради Автономної Республіки Крим створювалися ще в грудні 2013 - січні 2014 років. І, напевно, ось це уявлення і прагнення утримати Крим призводять Аксьонова до необхідності створення такого формування, як приватна військова компанія”, — сказав Чубаров.

Читайте також: У Криму загарбники риють окопи по периметру населених пунктів – правозахисник

Як повідомлялося, призначений кремлем “глава” окупованого Криму Сергій Аксьонов створив на півострові власну приватну військову компанію "Конвой", якою керує "права рука" засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина Костянтин Пікалов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-