Зеленський нагородив звільнених з полону захисників України

Зеленський нагородив звільнених з полону захисників України

Фото, відео
Укрінформ
Президент України зустрівся з українськими захисниками й захисницями, які були звільнені з російського полону, та вручив їм державні нагороди.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт глави держави.

«Сьогодні ми відзначаємо тих, хто уособлює українську незламність, є обличчям нашої великої держави», - сказав Зеленський.

Звертаючись до присутніх офіцерів, сержантів, солдатів і матросів, Президент наголосив, що щасливий бачити їх вільними. Він розповів, що за час повномасштабного вторгнення російської федерації вдалося звільнити з російського полону 1331 українця.

«Військові та цивільні. Воїни нашої армії, ВМС, нацгвардійці, поліцейські, прикордонники, тероборонці. Медики, рятувальники, наші волонтери. Вихідці з усіх областей. Люди, які пройшли бої на півночі, на сході, на півдні, на Зміїному. Маріуполь і «Азовсталь». Оборона Києва й Харкова. Захист Херсонщини, захист нашого Запоріжжя. Це люди різних звань, із різними особистими історіями, але яких ми всіх однаково чекали вдома. За яких ми боролися! Однаково боролися за кожного, кожну. Які пройшли через полон, але зберегли гідність», – наголосив Президент і додав, що їхній подвиг мають пам’ятати всі українці.

Глава держави також відзначив тих, хто невтомно працював задля звільнення українців із неволі. Як зауважив Володимир Зеленський, це дуже складна робота, яка потребує багато зусиль.

Читайте також: З російського полону повернулися 50 захисників України

Водночас він акцентував: кількість звільнених значна, але Україна пам’ятає про тих, хто досі залишається в російських катівнях, і працюватиме над поверненням їх додому.

«1331 уже вільний. Але ми маємо повернути всіх наших героїв, які були захоплені ворогом, усіх, хто депортований, хто зазнав репресій і кого утримують у різних «ізоляціях» у росії та в тимчасово окупованих містах нашої держави», – сказав Зеленський.

Президент також наголосив на важливості поширення історій українців, які пережили російський полон, а також тих, кого досі утримує рф. На його переконання, важливо розповідати суспільству про їхню стійкість, героїзм і незламність.

«Поки тривають бої, поки в окопах гинуть наші герої й поки залишається хоч один полонений у ворога – ця війна не закінчилася для мене і, впевнений, для кожної й кожного з вас», – заявив Президент.

Читайте також: Зеленський нагородив ще 216 військових

Присутні також ушанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів, які загинули за Україну та назавжди залишилися в історії нашої держави.

Глава держави подякував усій команді, яка працює над звільненням бранців росії. Зокрема, начальнику ГУР МОУ Кирилу Буданову, керівнику Офісу Президента Андрію Єрмаку, секретарю Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Дмитру Усову, т. в. о. голови Служби безпеки Василю Малюку, міністру внутрішніх справ Денису Монастирському, голові Фонду державного майна Рустему Умєрову, уповноваженому Верховної Ради з прав людини Дмитру Лубінцю та членам Координаційного штабу з питань поводження з полоненими.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія.Сили оборони 282-й день чинять запеклий опір російським загарбникам.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-