Україна має боротися з російською дезінформацією на своїй території - Президент

Україна має боротися з російською дезінформацією на своїй території - Президент

Укрінформ
Нині складно боротися з пропагандою в росії, але Україна має боротися з російською дезінформацією на своїй території.

На цьому Президент України Володимир Зеленський наголосив під час спілкування зі студентами та викладачами Університету Григорія Сковороди під час робочої поїздки у Київську область, передає Укрінформ із посиланням на сайт глави держави.

«Є різні заходи, яких наша держава мала вжити із самого початку. Це було складно: був великий вплив росії у нас – і інформаційний, і політичний, і виробничий, і історичний… Є фундаментальні речі. Не може інформаційне поле в Україні контролюватися росією», – сказав Зеленський.

Тому, додав він, щоб боротися з інформаційним впливом росії на українське суспільство, РНБО ухвалила рішення про припинення діяльності окремих телеканалів, які фінансувалися з країни-агресорки.

Крім того, на думку Президента, потрібно розвивати українські університети та науку, адже це також інформаційна боротьба. Це стосується й духовної сфери у нашій країні. «І якщо хтось підтримує війну в Україні, він точно не проукраїнський і обрав іншу державу», – констатував він.

Зеленський вважає, що все це дуже правильні, справедливі демократичні кроки, які держава повинна робити, а суспільство – підтримувати. «Я думаю, що суспільство це також розуміє», – додав глава держави.

Читайте також: Зеленський узяв участь у форумі «Сковорода-300» та поспілкувався зі студентами трьох вишів

Президент наголосив на необхідності доносити правдиву інформацію до суспільств у різних країнах і пробивати інформаційну завісу пропаганди, яку створила росія. Це допоможе об’єднувати світ навколо України.

«Окремий підхід має бути в боротьбі з пропагандою на територіях, які ми деокуповуємо», – зауважив він.

Відповідаючи на запитання, чи мають в Україні з’явитися нові символи замість радянських, які зараз витісняються, Президент висловив думку, що це вже відбувається природним шляхом.

«Авжеж треба допомагати цьому й давати можливість, але я не хотів би, щоб був тиск. Мені здається, що Україна міцна тому, що вона дуже вільна щодо свого волевиявлення та ставлення до життя. І тому дискусія має йти знизу… Про це треба говорити, думати з громадськістю, науковцями, які мають бути законодавчі зміни. Але найголовніше – щоб усе це було не шляхом тиску, руйнування, принижень тощо», – сказав Зеленський.

На переконання глави держави, у цьому процесі основне – діалог і логіка.

Читайте також: Президент: Ми гарантуємо Україні духовну незалежність

«Сьогодні все суспільство об’єднане й дуже хоче відновлювати все те, що було забуте: і назви, і пам’ятники, і важливі історичні знання, і пам’ять про людей, які були забуті довгі часи завдяки радянській владі», – зауважив він.

Як зазначив Президент, Україна спроможна віднайти свою справжню спадщину завдяки роботі науковців і фахівців, які мають глибокі знання з історії.

«Сьогодні хочеться найбільше забутого, але нашого, українського. Нашу ідентичність треба підтримувати», – підсумував Зеленський.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-