Уряд Австрії спрямує понад €600 млн на медичну інфраструктуру України

Уряд Австрії спрямує понад €600 млн на медичну інфраструктуру України

Укрінформ
Верховна Рада ратифікувала Рамкову угоду з урядом Австрії щодо створення Національного реабілітаційного центру у Львові та будівництва й оснащення НДСЛ "Охматдит" і сучасної університетської клініки у Києві.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ. 

"За час війни ворог пошкодив 1157 об'єктів закладів охорони здоров’я, 144 знищено повністю. Ворог намагається зруйнувати наші плани, але ми не тільки тримаємось, але в співпраці з міжнародними партнерами запускаємо нові амбіційні проєкти. Ратифікація Рамкової угоди між урядами України та Австрії про економічне співробітництво у розвитку проєктів дозволяє запустити реалізацію чергових наших планів", - зазначив очільник МОЗ Віктор Ляшко.

Також, додали в міністерстві, довгострокова угода між Україною та Австрією спрямована на зміцнення та активізацію двосторонніх економічних відносин, зокрема завдяки спільним інфраструктурним об'єктам у галузі охорони здоров'я та медичної освіти.

Читайте також: МОЗ і Світовий банк провели навчання з екстреної меддопомоги

Згідно з документом, передбачається проєкт на суму 200 млн євро для будівництва та оснащення дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" у Києві. Заразом 350 млн євро спрямують на оснащення столичної університетської клініки. Окрім того, планується відкрити Національний реабілітаційний центр у Львові, на що спрямують 75 млн євро.

Як повідомляв Укрінформ, вітчизняні медзаклади отримали телемедичний пристрій «Sigmafon», який дозволяє віддалено проводити обстеження вагітних і плоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-