Голова безпекового підкомітету Європарламенту: Ніхто не може сказати, що Україна не хоче миру

Голова безпекового підкомітету Європарламенту: Ніхто не може сказати, що Україна не хоче миру

Укрінформ
Після оголошення Президентом Володимиром Зеленським мирного плану з 10 кроків ніхто не може сказати, що Україна не хоче миру.

Про це заявила голова підкомітету з безпеки й оборони Європейського парламенту Наталі Луазо на пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Луазо зазначила, що делегація європарламентарів приїхала до Києва, щоб висловити солідарність та підтримку українському народові і обговорити основні ініціативи, запропоновані українською владою, зокрема, «Київський безпековий компакт» та запропонований Президентом Зеленським мирний план.

«Це чудово, що у такий момент, коли Україна стикається з такими великими наслідками війни, вона готова пояснювати свою «формулу миру» і те, як буде її застосовувати після війни. Ніхто не може сказати, що Україна не хоче миру, – вона намагається знайти свій шлях до нього», - сказала голова підкомітету з безпеки й оборони.

За словами Луазо, члени делегації також висловили чіткий меседж, що Європарламент продовжує підтримувати створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах в Україні.

Читайте також: Зеленський не сумнівається, що з часом вдасться реалізувати українську формулу миру

«Ми будемо працювати стільки, скільки буде потрібно, щоб усі країни світу змогли підтримати цю ініціативу», - запевнила вона.

Голова підкомітету з безпеки й оборони також поінформувала, що на зустрічі з керівником Офісу Президента обговорювалася військова допомога Україні, збільшення допомоги для відновлення енергетичної інфраструктури та підтримка України у питаннях санкцій проти росії.

«Ми будемо намагатися просувати наступний пакет санкцій якнайшвидше, бо ми чітко розуміємо, що Україна бореться не лише за свою незалежність та суверенітет, а й за наші цінності та безпеку», - зазначила Луазо.

Як повідомлялося, під час саміту G20 Володимир Зеленський проголосив мирний план, який має зупинити російську агресію.

План з 10 пунктів передбачає координацію міжнародних зусиль задля встановлення ядерної, енергетичної та продовольчої безпеки. Одним з ключових положень плану є виведення російських військ з усієї території України в межах міжнародно визнаних кордонів. Під час виступу перед учасниками саміту український лідер наголосив, що не повторюватиме помилок, допущених у минулому, тож не може йтися про жодні домовленості на кшталт «Мінську-3» або інші варіанти «заморожування конфлікту».

Читайте також: Єрмак: Україні потрібні надійний повітряний щит і міжнародні гарантії безпеки

23 листопада Європейський парламент визнав росію державою-спонсором тероризму.

19 травня Європейський парламент підтримав резолюцію із закликом до ЄС про створення спеціального трибуналу щодо злочину російської агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-