Оборонна, фінансова і політична підтримка України: ЄС і США скоординували зусилля

Оборонна, фінансова і політична підтримка України: ЄС і США скоординували зусилля

Укрінформ
Генеральний секретар Європейської служби зовнішніх дій Стефано Санніно (Stefano Sannino) та заступниця Державного секретаря США Венді Шерман (Wendy Sherman) під час зустрічі у Вашингтоні підтвердили єдність позицій та готовність обох сторін продовжувати надавати Україні допомогу у її захисті проти російської агресії.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у повідомленні, що оприлюднене сьогодні на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Генеральний секретар Санніно та заступниця Державного секретаря Шерман провели окрему зустріч для обговорення глобальних викликів з безпеки та спільних пріоритетів. Вони привітали продовження виключної трансатлантичної єдності, а також тісну координацію та співробітництво між ЄС і США у відповідь на злочинну, неспровоковану та нічим не виправдану війну росії проти України», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ЄС і США підтвердили непохитні зобов’язання щодо продовження надання Україні фінансової, оборонної, політичної, технічної та правової допомоги, яка є необхідною для полегшення страждань її народу та для захисту її суверенітету та територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів.

Читайте також: Україна залишатиметься пріоритетом головування Північної Македонії в ОБСЄ

«Сторони… повторили заклик на адресу росії негайно зупинити свою агресивну війну проти України та вивести всі свої сили та військове обладнання з території України. Вони засудили останню російську ескалацію, включаючи її широко поширені атаки проти міст та цивільної інфраструктури по всій Україні з використанням ракет, а також за допомогою іранських дронів та інструкторів», - наголошується в інформації.

Учасники зустрічі підтвердили також зобов’язання щодо координації зусиль із пом’якшення наслідків російської агресивної війни для глобальної економічної стабільності, а також для міжнародної продовольчої та енергетичної безпеки, включаючи вкладення довгострокових інвестицій для підвищення стійкості у цих сферах.

ЄС і США висловили готовність разом підтримувати демократію та міжнародний порядок, що оснований на правилах, та координувати ці зусилля із партнерами по усьому світу, що постають перед спільними викликами.

Читайте також: У Конгресі США слабшає позиція республіканців, які виступали проти допомоги Україні – Гербст

Як вже повідомлялося, з початку російської агресії проти України ЄС і США виявили дієву солідарність з Україною, та почали надавати їй суттєву політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. За оцінкою США, з початку російського вторгнення США, ЄС та його країни-члени, а також їх міжнародні партнери, поставили в Україну зброю для самозахисту, відповідно до Хартії ООН, на суму близько 40 мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-