Захоплений хоробрістю: Боррель у Польщі зустрівся з військовими ЗСУ

Захоплений хоробрістю: Боррель у Польщі зустрівся з військовими ЗСУ

Оновлено
Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель у Польщі побував на полігоні, де тренуються українські військовослужбовці в межах допоміжної військової місії ЄС, та запевнив у подальшій підтримці України.

Про це він написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

«Вражений спілкуванням з українськими військовослужбовцями та захоплений їхньою хоробрістю та відданістю. Слів та оплесків недостатньо. Ми маємо й далі надавати їм засоби для продовження боротьби проти росії. Через допоміжну військову місію ЄС та Європейський фонд миру продовжуватимемо це робити», - заявив Боррель.

Як передає кореспондент Укрінформу, під час пресконференції після відвідування тренувального центру, Боррель заявив: «Сьогодні всі погоджуються, що армія України є однією з найкращих армій у світі. Вони показали, вони довели, що є такими у реальному бою. Вони чинили спротив російській агресії так, як ніхто не очікував. На початку війни більшість людей побоювалися, що росія може перемогти Київ за пару тижнів. Але протягом тривалого часу вони чинять спротив, і не лише опираються, - вони відштовхують назад російську армію».

Читайте також: Парламент Чехії дозволив навчання українських військових в країні

За словами Високого представника ЄС, Допоміжна військова місія ЄС для України є дуже вагомим доказом та ілюстрацією спільної європейської волі допомогти Україні: у військовому вимірі, фінансово, економічно й політично. Ця місія є безпрецедентною ще й тому, що розширює межі самого ЄС у військовому співробітництві, виводить його на новий рівень, зазначив він.

«Ми маємо намір надати ресурси: 16 мільйонів євро для летального обладнання, що використовуватиметься для тренування. Далі надходитиме ще більше. До нас приєдналися інші країни. Наприклад, Норвегія, яка не є членом ЄС, оголосила, що підтримує Місію фінансово на суму близько 15 мільйонів євро з метою постачання необхідних боєприпасів та тренувальних матеріалів», - повідомив Боррель.

Повний відеозапис цього заходу можна знайти на мультимедійному порталі ЄС.

Читайте також: ЄС і НАТО тісно співпрацюють задля підтримки України – міністр оборони Швеції

Як повідомлялося, ЄС започаткував допоміжну військову місію ЄС, яка має навчальні містечка в різних країнах Євросоюзу та розрахована на одночасну підготовку до 15 тисяч українських військовослужбовців. Командування місією здійснюється з Брюсселя, адміністративний центр управління розташований на території Польщі.

Фото: Твіттер Жозепа Борреля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-