Нацбанк перерахував на потреби військових вже ₴21,7 мільярда

Нацбанк перерахував на потреби військових вже ₴21,7 мільярда

Укрінформ
Національний банк України перерахував на потреби українських військових 21,7 млрд грн, на спеціальному рахунку залишилось 732 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Станом на 1 грудня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки сил оборони, становить понад 732 млн грн. За минулий місяць на спецрахунок надійшло понад 663 млн грн. У листопаді на рахунки відомств сил оборони переказано понад 445,4 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Загалом Національний банк вже перерахував на потреби оборони понад 21,7 млрд грн.

Зокрема, понад 7,6 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону в іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари).

Кошти надходили як від громадян та підприємств України, так і від міжнародної спільноти (зокрема зі США, Великобританії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади, Болгарії, Гонконгу та ще багатьох країн світу).

Читайте також: Підтримаймо незламних: Спецрахунок НБУ для збору коштів на потреби армії

Крім того, станом на 1 грудня 2022 року залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить понад 25 млн грн. За листопад на рахунок для гуманітарних потреб надійшло понад 25 млн грн, перераховано з нього – понад 166 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України змінив номери рахунків для зарахування коштів у доларах США (USD) на підтримку Збройних сил України та для гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-