Австралія надала вже $420 мільйонів допомоги Україні

Австралія надала вже $420 мільйонів допомоги Україні

Укрінформ
Австралія надала Україні 655 млн австралійських доларів (420 мільйонів доларів США) у якості оборонної, економічної та гуманітарної підтримки.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив посол Австралії в Австрії, постійний представник країни при ООН та інших міжнародних організаціях у Відні Річард Садлейр під час 29-го засідання Ради міністрів ОБСЄ у польському Лодзі.

"Поза всяким сумнівом, російське вторгнення в Україну є найбільшою загрозою для європейської безпеки з часів Другої світової війни. Але й не тільки. Світ настільки взаємопов'язаний, що загроза для Європи такого масштабу та такого рівня зневаги встановлених правил та норм міжнародної поведінки є загрозою для усіх нас, незалежно від того, де ми знаходимося у світі", - сказав він.

Садлейр наголосив, що Австралія категорично засуджує російське вторгнення в Україну.

"Ми – непохитні у нашій підтримці суверенітету, територіальної цілісності України – фундаментальних принципів, на яких базується Гельсінський Заключний акт та базований на правилах міжнародний порядок", - підкреслив він.

Читайте також: Австралійський мільярдер створив інвестфонд на підтримку України та виділив $500 мільйонів

За словами посла, Австралія тісно співпрацює з нашими міжнародними партнерами з метою підтримки України та притягнення росії до відповідальності за її дії. Він повідомив, що Австралія надала 655 млн австралійських доларів (420 мільйонів доларів США) у якості оборонної, економічної та гуманітарної підтримки України.

"Ми горді стояти поруч з Україною і ми продовжуватимемо це робити стільки, скільки буде необхідно", - заявив представник Австралії.

Як повідомляв Укрінформ, у польському місті Лодзь 1-2 грудня проходить засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Питання триваючої загарбницької війни рф проти України перебуває в центрі уваги зустрічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-