У Конгресі США слабшає позиція республіканців, які виступали проти допомоги Україні – Гербст

У Конгресі США слабшає позиція республіканців, які виступали проти допомоги Україні – Гербст

Укрінформ
Позиція членів так званого MAGA-крила Республіканської партії, які виступали за згортання допомоги Україні, в новому складі Конгресу США стала слабшою і навряд чи зможе впливати на політику республіканців.

Таку думку висловив у інтерв’ю Укрінформу посол США в Україні у 2003-2006 рр., нині директор Євразійського центру Атлантичної ради Джон Гербст.

«Популістське крило, MAGA-крило Республіканської партії, отримало дуже погані результати на виборах – гірші, ніж Республіканська партія в цілому. Тому сьогодні вони є слабшими»,- зауважив колишній посол.

За його словами, ці законодавці досі впевнені, що згортання підтримки України має сенс, «але звісно, це відбувається тому, що вони не розуміють американських інтересів».

Тож, як зазначив Гербст, хоча виступи представників MAGA-крила і потребують уваги, «насправді їхня позиція стає слабшою».

Читайте також: Республіканці в Конгресі США хочуть більшого контролю над допомогою Україні

Як повідомляв Укрінформ, прибічники Дональда Трампа серед республіканців-членів Конгресу США (група MAGA) під час виборчої кампанії цього року та після неї неодноразово публічно ставили під сумнів доцільність подальшого надання масштабної допомоги Україні. Водночас ідейні республіканці виступили за її продовження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-