Кулеба про блокування Угорщиною макрофінансу для України: Мене запевнили, що буде позитивне рішення

Кулеба про блокування Угорщиною макрофінансу для України: Мене запевнили, що буде позитивне рішення

Укрінформ
Питання надання Євросоюзом макрофінансової допомоги Україні у будь-якому разі буде вирішене позитивно.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба українським ЗМІ в межах засідання Ради міністрів ОБСЄ в Лодзі, відповідаючи на запитання про можливе блокування Угорщиною виділення макрофінансової допомоги Євросоюзу для України, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми детально проговорили тут з паном Боррелем (високий представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки – ред.) та деякими іншими колегами з ЄС, як ми вирішуватимемо це питання. Я отримав запевнення, що питання макрофінансування Євросоюзом України за будь-яких обставин буде вирішено позитивно”, - сказав Кулеба.

Він підкреслив, що в цьому питанні Київ “має план Б”.

Читайте також: Європарламент затвердив бюджет ЄС на наступний рік, перші рядки – про Україну

Як повідомлялося, в листопаді Будапешт заявив, що не підтримає необхідних змін для підготовки пакета допомоги Євросоюзу для України в розмірі 18 мільярдів євро наступного року. Водночас Угорщина оголосила про плани надати Україні 187 мільйонів євро фінансової допомоги.

Єврокомісія декілька днів тому рекомендувала “заморозити” виділення 7,5 мільярда євро з фондів ЄC для Угорщини через проблеми з верховенством права.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-