Cейм Польщі вшанував пам’ять жертв Голодомору в Україні: росія знову використовує голод як зброю

Cейм Польщі вшанував пам’ять жертв Голодомору в Україні: росія знову використовує голод як зброю

Укрінформ
Нижня палата польського парламенту ухвалила резолюцію, якою вшанувала пам’ять жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років.

За резолюцію проголосували 442 депутати всіх фракцій польського парламенту, проти був лише депутат радикальної “Конфедерації” з проросійськими поглядами Гжегож Браун, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Сейм урочисто вшановує 90-ті роковини Великого голоду в Україні 1932-1933 років і пам’ять жертв трагедії, тих, хто вижив, та їхніх родин”, - йдеться в документі.

Читайте також: У вікні Президентського палацу у Варшаві запалили свічку за жертвами Голодомору

Як зазначається, Голодомор був “свідомою, спланованою та послідовно здійснюваною акцією деспотичного більшовицького режиму, що панував у Радянському союзі, спрямованою на подолання опору українського населення та підпорядкування його державі-гнобителю”. Підкреслюється, що Голодомор поглинув мільйони жертв і залишається “кровоточивою раною сучасної української історії”.

Польські депутати підкреслили, що через 90 років після цих трагічних подій росія знову використовує голод як зброю, шантажує світ перспективою його виникнення, повністю ігноруючи вплив на товарні ринки збройної агресії, яку вона розв'язала в Україні.

У резолюції Сейм РП констатує, що росія веде пропагандистську кампанію в багатьох регіонах світу, зокрема в Африці, на Близькому Сході та в Азії, звинувачуючи Захід у війні в Україні та її наслідках, і заперечує вплив військових дій в Україні на глобальну продовольчу безпеку.

“Сейм засуджує ракетні атаки на українські міста, спрямовані насамперед на знищення енергетичної інфраструктури, підкреслює, що ці дії заслуговують на рішучий спротив, і вказує на те, що докази вже виявлених воєнних злочинів є ще одним підтвердженням варварського характеру російської агресії”,- наголосили польські депутати.

Читайте також: Прем’єр Польщі у Києві вшанував пам’ять жертв Голодомору

Сейм РП закликав розповсюджувати інформацію про Голодомор 1932-1933 років з метою “поширення знань про цю неймовірну людську трагедію, яка призвела до загибелі невинних жертв”.

Нижня палата парламенту РП також висловила переконання, що попри здійснення росією дезінформаційної кампанії, “жахливі воєнні злочини, вчинені російською федерацією, будуть розкриті, ретельно розслідувані, а винні будуть покарані”.

Як повідомлялося, росія з 24 лютого здійснює повномасштабну агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-