Міграційна служба оформила перше посвідчення на повернення депортованої до рф особи

Міграційна служба оформила перше посвідчення на повернення депортованої до рф особи

Укрінформ
Державна міграційна служба України оформила перше посвідчення на повернення в нашу державу особі, яку примусово вивезли до росії.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба ДМСУ, передає Укрінформ.

“У рамках експериментального проєкту оформлено перше посвідчення на повернення в Україну особи, яку примусово вивезли в російську федерацію. Тож людина, яка стала заручником держави-агресора, отримала шанс на повернення додому! Україна повертає своїх”, - йдеться у повідомленні.

За даними Державної міграційної служби, унаслідок повномасштабного вторгнення рф понад 1 мільйон українців були депортовані з тимчасово захоплених територій. У цих людей вилучено, викрадено або знищено документи, які посвідчують їхню особу і підтверджують належність до громадянства України.

Читайте також: Комісія ООН зафіксувала численні воєнні злочини рф і розслідує примусову депортацію

“Тому українці, рідні яких втратили українські документи, стали заручниками та були насильно вивезені на територію держави-агресора, можуть звернутися до територіального органу ДМС і оформити своїм рідним посвідчення на повернення в Україну”, - зазначають у відомстві.

Уточнюється, що оформлення такого посвідчення є безоплатним та здійснюється упродовж п’яти робочих днів з часу подання заяви-анкети встановленого зразка. Термін дії документа – до 3 місяців.

Читайте також: У Мінреінтеграції надали поради, що робити у випадку депортації росіянами дитини

У ДМСУ висловили переконання, що цей важливий крок допоможе ідентифікувати та повернути на батьківщину тих осіб, які втратили паспортні документи і стали заручниками рф.

Як повідомлялося, з 14 листопада почала працювати експериментальна процедура оформлення посвідчення на повернення українців, які були депортовані до рф.

Фото: ДМСУ, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-