Сенатор Портман: Своїми діями росія заслуговує на визнання спонсором тероризму

Сенатор Портман: Своїми діями росія заслуговує на визнання спонсором тероризму

Укрінформ
Американський сенатор-республіканець Роб Портман сподівається, що уряд США офіційно визнає росію спонсором тероризму за те, що вона чинить проти мирних українців.

Про це Портман розповів в ексклюзивному коментарі Укрінформу в кулуарах симпозіуму «Україна у Вашингтоні та поза його межами».

«Те, що робить росія в Україні – це дії терористичної держави в тому сенсі, що вони бомбардують невинних мирних жителів, і це відбувається вже протягом кількох місяців», - сказав сенатор у відповідь на запитання, чи заслуговує рф на те, щоб США офіційно визнали її державою - спонсором тероризму.

Портман поділився, як під час останніх візитів в Україну він на власні очі бачив багатоквартирні будинки, що перетворилися на руїни, обстріляні лікарні, знищену інфраструктуру та масові поховання.

«Це не звичайна війна – це акт проти невинних мирних жителів, некомбатантів. Тому я не вважаю, що це питання є дискусійним», - підкреслив американський законодавець.

Читайте також: У США роз’яснили складнощі з визнанням росії державою-спонсором тероризму

Він також висловив сподівання, що уряд США зможе запровадити для рф статус держави - спонсора тероризму, що посилить санкційний тиск на неї.

«Я знаю, що деякі союзники також мають тверді погляди на це, і я розумію, що нам потрібно працювати з ними та підтримувати єдність»,- зауважив сенатор.

Портман констатував, що дії кремля позбавлені логіки й сенсу. Зокрема, вже зараз ВВП росії через міжнародні санкції та інші обмеження скоротився більш як на 7%, з країни тікають капітал і кваліфіковані кадри.

Читайте також: Посилити тиск на росію: Єрмак зустрівся з представником Держдепу США

Тому, підкреслив він, на нинішньому етапі потрібно зробити дві речі. По-перше, збільшити потенціал для нових перемог ЗСУ на полі бою шляхом посилення допомоги з боку США та ще близько пів сотні партнерів і союзників. По-друге, посилити санкції, щоб росіяни почали вимагати від кремля припинити божевілля.

Як повідомляв Укрінформ, сенатор-республіканець Роб Портман став одним зі співавторів резолюції верхньої палати Конгресу США, яка закликає Держдепартамент визнати росію державою - спонсором тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-