Представники «росатому» привласнюють зарплати українського персоналу ЗАЕС - розвідка

Представники «росатому» привласнюють зарплати українського персоналу ЗАЕС - розвідка

Укрінформ
Представники корпорації "росатом" привласнюють кошти, що виділяються на здійснення управління ЗАЕС, оформлюючи фіктивні фінансові документи (корпоративні картки) на імена працівників станції, які мають громадянство України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Реальна фінансова звітність не оформлюється і не подається. Тобто, гроші які призначались для оплати роботи персоналу станції привласнюються окупаційною адміністрацією та співробітниками "росатому", - зазначили в ГУР.

За даними розвідки, з 1 грудня до добових звітів про результати роботи й ситуацію на Запорізькій АЕС чергова оперативна зміна буде включати інформацію щодо обстрілів території станції та наявних пошкоджень.

Читайте також: Неможливо уявити зону безпеки на ЗАЕС в умовах російської окупації - експертка

Установлено, що значна частина російських військових, які перебували на ЗАЕС з моменту захоплення, залишила територію станції. Станом на сьогодні там залишається близько 500 загарбників, 200 з яких – "кадирівці" з батальйону "ахмат". Їхнє головне завдання – залякування персоналу та схиляння до співпраці.

У промисловій зоні АЕС виявлені близько 300 мін, залишених підрозділами російської армії під час виходу з території станції. Про це була поінформована так звана "поліція" Енергодара. Співробітники фсб, які прибули на місце, заявили, ніби це "схованки диверсійних підрозділів Збройних сил України".

Читайте також: Агресори не пускають на робочі місця працівників ЗАЕС, які відмовилися співпрацювати

Як повідомлялося, російські війська захопили ЗАЕС 4 березня. Загарбники розміщують на її майданчику військову техніку та боєприпаси, постійно обстрілюють як прилеглу територію, так і саму станцію, руйнуючи лінії електропередач і спричиняючи відключення зовнішнього живлення. У цих обстрілах ворог звинувачує ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-